Sabtu, 09 Maret 2013

Cantonese beef noodles

Cantonese beef noodles
Preparation time: 20 min + 30 min for the marinade
Cooking time: 10 min

Ingredients for 4 people:
- 240g Chinese wheat noodles
- 600g tender beef
- 2 chopped spring onions
- 1 large green pepper
- 1 tbsp fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 3 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tsp chilli-infused oil
- Salt and pepper
- Sesame oil

Preparation:
1. Grate the ginger, cut the garlic into thin slices, and cut the green pepper into pieces.
2. Cut the beef into strips 4cm by 1cm.
3. Place the beef strips in a container with the ginger, garlic, oyster sauce, soy sauce and chilli-infused oil.
4. Season with salt and pepper, then leave to marinade for 30 min.
5. Cook the noodles, drain and keep hot.
6. In a wok, heat the sesame oil and sauté the onions and green pepper for 30 sec.
7. Add the beef and the marinade, and sauté on a hot flame for 4 min.
8. Mix with the noodles and serve.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar


Ayo berpartisipasi membangun budaya berkomentar yang baik. Bila menemukan komentar bermuatan menghina atau spam, berikan jempol bawah, tanda Anda tak menyukai muatan komentar itu. Komentar yang baik, berikan jempol atas.


Kolom komentar tersedia untuk diskusi, berbagi ide dan pengetahuan. Hargai pembaca lain dengan berbahasa yang baik dalam berekspresi. Setialah pada topik. Jangan menyerang atau menebar kebencian terhadap suku, agama, ras, atau golongan tertentu.


Pikirlah baik-baik sebelum mengirim komentar