Sabtu, 09 Maret 2013

Meat Shawarma

Meat Shawarma
Ingredients
• 1kg lean beef (julienne)
• 3 cloves garlic (minced)
• ½ white onion (minced)
• 2 teaspoons salt
• 1 teaspoon pepper
• 1 teaspoon ground cayenne pepper
• 1 teaspoon ground sumac
• 1 teaspoon ground allspice
• 1 teaspoon ground cardamom
• 1/2 teaspoon ground cloves
• 1/2 teaspoon ground nutmeg
• 1 cup plain yogurt
• 1/8 cup white vinegar
• 1/8 cup lemon juice
• 2 tablespoons fresh coriander (chopped)

Method
1. Mix all the ingredients together in a bowl and put in the fridge to marinate for a minimum of 1 hour and a maximum of overnight
2. Drain and discard any excess marinade
3. Heat an oven broiler to high
4. Spread the meat evenly in a single layer on an ovenproof pan
5. Set 4-6 inches under the broiler flame and broil until cooked through
6. Stir halfway through to cook evenly
7. Mix with fresh coriander
8. Serve inside your favourite bread with your choice of garnishes

Preparation time: 20 min
Cooking time: 10 min
Serves: 8


Tidak ada komentar:

Posting Komentar


Ayo berpartisipasi membangun budaya berkomentar yang baik. Bila menemukan komentar bermuatan menghina atau spam, berikan jempol bawah, tanda Anda tak menyukai muatan komentar itu. Komentar yang baik, berikan jempol atas.


Kolom komentar tersedia untuk diskusi, berbagi ide dan pengetahuan. Hargai pembaca lain dengan berbahasa yang baik dalam berekspresi. Setialah pada topik. Jangan menyerang atau menebar kebencian terhadap suku, agama, ras, atau golongan tertentu.


Pikirlah baik-baik sebelum mengirim komentar